8. kongres Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju
i laboratorijsku medicinu
s međunarodnim sudjelovanjem
22. – 26. rujan 2015. Rijeka, Hrvatska

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pod pokroviteljstvom


 IFCC-logoeflm logo

Ministarstvo zdravlja
Republike Hrvatske
 
logo new 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja
i sporta Republike Hrvatske
logo-ministarstvo-hr 

 

koraljka mittelPoštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

izuzetno mi je drago što vas ispred Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM) i naše predsjednice prof. dr. sc. Ane-Marie Šimundić, kao i Organizacijskog odbora kongresa, mogu pozvati na 8. kongres HDMBLM s međunarodnim sudjelovanjem. Kongres će se održati u Rijeci, od 22. do 26. rujna 2015. Mjesto događanja je Hrvatski kulturni dom na Sušaku i Hotel Neboder, arhitektonska cjelina iz tridesetih godina prošlog stoljeća, zaštićeni spomenik kulture u središtu grada.

Na kongresu ćete kroz devet simpozija, tri plenarna predavanja, industrijske radionice, prezentaciju postera i izložbu moći saznati što je sve novo u svijetu laboratorijske medicine u protekle tri godine. Sažetci predavanja i postera bit će objavljeni u časopisu našeg društva Biochemia Medica.

Osim ovog bogatog radnog dijela, za vas smo priredili atraktivan i zanimljiv društveni program, počevši od samog otvaranja kongresa u utorak, 22. rujna pa do svečane večere koja će se održati u četvrtak, 24. rujna 2015. godine. Sve pojedinosti o Kongresu možete naći na web stranici, a naše aktivnosti, zanimljivosti i novosti uoči i za vrijeme kongresa pratite na Facebooku i Twitteru, te očekujemo da ćete na ovim društvenim mrežama objaviti i vaše komentare i dojmove.

Drage kolegice i kolege iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, u želji da se što više družimo na radnom dijelu kongresa kao i nakon njega, srdačno vas pozdravljam i želim dobrodošlicu. Nadamo se da će Rijeka, još jedan mediteranski i jadranski grad bogate prošlosti i zanimljive sadašnjosti, na najbolji način nastaviti tradiciju kvalitete naših skupova te visoke standarde izvrsnosti koje smo postavili i dosegli u Dubrovniku. Vidimo se u Rijeci, kandidatu za europsku kulturnu prijestolnicu 2020. godine!

Koraljka Mittel,
Predsjednica Organizacijskog odboraChair ZODrage kolegice i kolege, dragi prijatelji,

osobita mi je čast i osobno zadovoljstvo pozvati vas u ime Znanstvenog odbora na 8. kongres Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu u Rijeku u rujnu 2015. godine.

Ponos na činjenicu da će se kongres održati u Rijeci, gradu u kojem radim i živim, čini ionako velik izazov u stvaranju znanstvenog programa još većim. Poput laboratorijske medicine, i grad Rijeka je često nepravedno gurnut izvan fokusa javnosti pa je dodatni motiv da okupljanjem medicinskih biokemičara upravo u Rijeci, naučimo ponešto novo i promijenimo pogled na poznato. Vjerujem kako ćemo spoznati kako je naš princip rada i kvaliteta kojoj stremimo na tragu svjetskih trendova, ako ne i posve sukladna u postizanju najbolje laboratorijske prakse.

Vodeći se svakodnevnim potrebama i problemima s kojima se susrećemo u stručnom i znanstvenom radu te mogućnosti i dostupnosti rješenja, sastavljen je program simpozija i plenarnih predavanja te pozvan niz uglednih svjetskih i domaćih predavača. Nadam se kako će svi sudionici pronaći interes, prepoznati važnost tema i iznaći smjernice za napredak u struci i svakodnevnom radu.

Pozivam sve kolegice i kolege da daju i vlastiti doprinos znanstvenom programu u obliku posterskih izlaganja koja nemjerljivo obogaćuju sadržaj i program kongresa. Teme posterskih izlaganja podudarne su s temama simpozija, a usmena izlaganja autora odabranih postera učinit će svaki od simpozija još sadržajnijim. Prezentacija vaših rezultata, rješenja i opažanja pravo je vrelo vrijednih znanstvenih i iskustvenih informacija stoga je važno da prijavljeni radovi obuhvaćaju sve teme laboratorijske dijagnostike. Na taj će se način tijekom posterskih sekcija raspraviti sve ono što temama simpozija ne bude obuhvaćeno, a važno je u rutinskom i znanstvenom radu.

Toplu dobrodošlicu u svoje osobno ime i u ime članica Znanstvenog odbora želim svim sudionicima, sa smjernom željom da znanstveni sadržaj kongresa bude inspirativan za razvoj struke i poticajan za nove ideje.

S velikim veseljem očekujemo vas u Rijeci u rujnu 2015.

prof. dr. sc. Lidija Bilić-Zulle
Predsjednica Znanstvenog odbora

Izradu mrežne stranice omogućio je Abbott logo